onsdag 31 december 2008

En gång en fuskare, alltid en fuskare?

Tjena!

Kom just till skrivbordet ifrån damernas 9 km klassiskt i Tour de Ski. Virpi Kuitunen må kanske smeka snön i varje frånskjut och ha en motor utan dess like, men vafan säger jag. Kvinnan, eller snarare monstret, vinner med närmare fyrtio sekunder mot världens i övrigt bästa kvinnor. Det är inte utan att man börjar fundera i dopingbanorna igen. Det sorgliga i detta är ju att Kuitunen själv en gång redan dömts för doping med två års avstängning som följd. Jag är en av dem som tycker att det ska vara livstids avstängning på doping. Visst har hon tagit sitt straff, men den där tiden hon tränade med otillåtliga medel finns ändå i kroppen, de hundratals timmarna har hon stor nytta av även i dagens lopp. Att hon sedan bara går i mål som en överlägsen vinnare, utan ett enda tecken på trötthet i huvudtaget ökar bara mina spekulationer. Jag hoppas dock att dopingprov visar motsatsen, annars riskerar sporten att svartas ned ännu mer.

Själv så har jag träningsledigt idag, så jag har satsat på en produktiv dag istället. Nog för att man har lov, men likförbannat så får man ju skolarbete med sig hem av lärarna. Idag har jag iaf tagit hand om en psykologi uppgift som handlat om anorexi. Inte helt ointressant när man väl sätter sig in i ämnet faktiskt, dock skrämmande att symptom verkar snurra i min närhet!

Nyårsafton är det idag också, själv tänkte jag spendera den hemma med familj och släkt. Möjligen att det blir en sväng mot stan senare under kvällen, men före detta så bjuder mamma sedvanligt på fondue!

Gott Nytt År på er alla, för det tänker jag ha iaf. Mitt nyårslöfte lyder godisförbud, dock så brukar jag vara totalt sämst på liknande uppgifter. Återkommer med rapporter om detta..

nytt år, nya möjligheter.

MVH Anton

tisdag 30 december 2008

inte en sekund för tidigt..

nu har jag själv fått tummen ur min bakdel och skapat mig en egen blogg, visst har jag kanske gjort detta en gång förut. men ja känner att bäst före datumet har passerat på den. här kommer ni iaf kunna läsa om mig, hur livet är, hur träningen går och framförallt hur tävlingarna går.

med hopp om många besökare och kommentarer!

MVH Anton