torsdag 28 maj 2009

Dubbelpass.

Idag har det varit en riktigt go dag på jobbet, körde naturliga intervaller imorse. Var ute i 2h, varav cirka 40-45 min effektiv A3. Sedan på eftermiddagen dunkade vi 2h rullskidor klassiskt uppe på Hallstaberget. Kändes lite småsegt hela dagen, men det tar sig iaf. Kommer igång bättre och bättre med ordentlig A3 för varje gång.

Vädret på sistone har varit riktigt bra, och ja vet inte vad ja har fått för solglasögonfrossa. Inhandlat två par nu på bara någon vecka. Fräscha som fan dock, retrostilen. Skönt ljus somfan och sitter gott på skallen!

Anton

onsdag 27 maj 2009

Halvhårda tider.

Har börjat komma igång ordentligt med träningen nu och då främst A3 delen, och det märks verkligen. Man får börja härda kroppen nu igen under försommaren. Som Jonsson sa; "Man tror man é tränad, men fan heller".

Har gjort klart allt i skolan nu iaf, så den stressen är över och det är riktigt skönt. Få vila skallen mentalt lite. Imorse körde jag ett spänst/snabbhetspass, det gick ganska bra överlag tycker jag. Spännande och se om vi har fått någon effekt av den här spänst/styrkeperioden nu.
Imorgon står det dubbelpass på schemat, skidgångsintervaller på morgonen och ÖK på eftermiddan. Blir fint det.

Anton

torsdag 21 maj 2009

Hemfärd och klubbyte.

For igår hem till Sundsvall, skönt att komma hem och bli omhändertagen ibland. Fick även inatt en riktigt välbehövlig sömn, har blivit med sådant på slutet pga morgonstyrkor och läger. Precis vad kroppen behövde iaf, 13 timmar och en bra mycket piggare kropp och knopp idag!

Körde korta intervaller på Skönvik idag, kör efter en speciell bana där utan att riktigt kolla på tiderna så de blir exakt 90/30. I höstas lyckades jag iaf ligga runt 88-91 sekunder på intervallerna. Blev glatt överraskad idag när jag istället låg på 86-89. Låter inte mycket, men kör man 40 minuter ( 20st 90/30 ), så blir det rätt stor skillnad. Och ändå är jag inte alls tränad för tillfället medan jag i höstas var riktigt bra tränad. Tror mycket sitter i min förbättrade teknik vilket alltid är kul att få kvitto på. Motorn kommer under sommaren så ska ja sedan kunna pressa det där ännu mera.

Sen har jag också idag skrivit under för Åsarna IK. Jag har funderat, funderat och funderat. Har dock kommit fram till att det här blir det bästa för mig, jag känner att jag har gjort mitt i Alnö och söker nytt för att kunna utveckla mig ännu mera. Men Alnö kommer alltid finnas där, det var där jag började en gång i tiden. Och de har hjälpt mig enormt mycket genom tiderna. Bra rötter krävs för bra träd, och jag klättrar uppåt.

Skidhälsningar, Anton.

måndag 18 maj 2009

Stekenjokk


De blev ett underbart läger i Stekenjokk, mycket snö, värme och sol. Gott som fan! Skaren var inte hundra dock, men de var väl de enda man kunde klaga på!

Bara mängdträning, men de blev nog en del bonus A3 efter toppbestigningar och allmänt hög fart! Har i alla fall haft det riktigt skönt och underbart, en perfekt påbörjan på den hårda träningssommaren. Motivationen är på topp!

Imorse var det morgonstyrka och imorn blir det Skoljoggen. Det som egentligen inte ska vara en tävling brukar bli just det. Blev 5a i ettan, 4a ifjol, så ja lär ju sikta på pallen imorn! Men de finns bra löpare på skidgym med. Huvudsaken är att längdavdelningen vinner iaf : ) En ny bana på 7km ryktas det också om.

Imorn är det också nationellt prov i Matte C vilket ja hoppas ska gå bra, lär ägna kvällen åt att lära mig detta.

Skidhälsningar, Anton. "Karlsson på taket"

tisdag 12 maj 2009

MTB!

Kroppen känns lite piggare igen och idag gjorde ja och grabbarna ett lugnare MTB pass, på nya vägar utan någon större aning om var vi egentligen var. Men hem hittade vi iaf! En annan är ju kass på just MTB så hade faktiskt ganska jobbigt att hänga med ibland..

Blir tydligen inget juniorlandslag alls i år, hade verkligen hoppats på en plats där. Hade gett bra erfarenheter, sparring och bra med läger under sommaren. Men nu blev det inte så. Skidförbundet satsar istället på ett utvecklingslag vilket jag faktiskt tycker är bra! Yngre senioråldern är nog den som det behövs mest sparring under. Jag tycker också det är kul att det vågar satsa riktigt ungt i utvecklingslaget, med två juniorer på killsidan + en förstaårs senior! Extra grattis till Johan och Jonsson!

Som sagt, Juniorlandslaget hade varit kul. Men jag är inte besviken på ledningen, de ska poängteras! Men tabbade mig ganska hårt i och med det. Hade nämligen inte anmält mig till det öppna J-lägret i och med att ja trodde ja skulle få åka dit med ett J-laget. Men nu blev det inte så, och lägret är fullbokat så det blev inte riktigt som planerat!

Mvh Anton

söndag 10 maj 2009

Long time no see.

Var ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen nu! Får ta och bli skärpning på den fronten. Det nya träningsåret har i alla fall börjat, och det har börjat ganska bra. Ska väl inte ljuga och säga att formen är bra direkt. Men det är kul att träna på våren med lite alternativ träning tycker jag, kombinera löpning med cykel, lite fotboll och annat.

Men snart börjar hårdträningen igen, jag drar till Stekenjokk på onsdag. Som en upptakt mot nästa säsong blir det ett mängdläger där i grym miljö med snö! Ska bli förbannat härligt. Bilden på bloggens startsida är just därifrån.

Dagen kommer ja att lägga på plugg, det är mycket sådant att ta igen nu på vårkanten.
Hörs snart igen!

Anton