söndag 23 augusti 2009

Åter i Sollefteå.

Igår var nog en utav mitt livs längsta dagar. Började med tidig morgon och träning mellan klockan 8-10, rullskidor teknik skate. Kändes helt okej, sen efter det hem till Jenny och Markus lägenhet och laga mat, tillbaka till skidstadion och kolla på juniortävlingarna. Efter dem gick jag och Elin på stan, sen åter igen tillbaks till stadion där vi kollade på seniortävlingarna. Efter dem så stack vi ut på andra passet och sprang! Efter två sega timmar kom vi tillbaka så hade någon låst in våra kläder, tog drygt 45 minuter till innan vi kom åt dem. Sen for vi och käka, för att sedan köra bil Ösd-Helgum (15 mil), in i duschen hemma hos Elin, sedan packa ihop alla ägodelar för att sedan förflytta oss till Sollefteå. Väl på plats där blev de umgänge med många skidelever på kvällen! Sen i säng, helt slut!

Trodde ja skulle vakna upp helt död idag, men tvärtom ! Riktigt pigg, har varit ute på ett tre timmar långt löppass nu på morgonen där benen svarade riktigt bra hela tiden, skönt att känna så när benen redan hade cirkus 18 timmar träning i sig redan under veckan!

I eftermiddag ska ja se till att allt hittar sin plats i lägenheten igen, sen blir de ett styrkepass/impulsträning också :)

Anton

fredag 21 augusti 2009

Rullskidtävling i Östersund!

Tja, veckan har gått fort och träningstimmarna flugit förbi. Startade upp i måndags med klassiska diagonalintervaller, kroppen var mycket piggare igen, skönt! På eftermiddagen körde jag ett längre löppass med inlagt mycket spänstträning.
Sedan på tisdagen var ja uppe i ottan och vi (Elin) hade gymmet nästan för oss själva. Avverkade ett explosivt styrkepass där som kändes helt okej. Sedan på eftermiddagen åkte vi rullskidor runt Alnön, vilket tog lite mer än tre timmar.
Väl framme på onsdagen så sken solen på morgonen och ja avverkade intervaller på en av de få myrar som finns på ön, körde intervaller i pyramid form 2-3-4-5-6-7-5-4-3-2. Kändes helt okej, sen på eftermiddagen blev de ett distanspass skate rullskidor med impulsinslag, kroppen fortfarande relativt pigg.

Igår hade jag vilodag, så då for jag upp till Sollefteå. Sov där, sen imorse styrde jag och Elin familjens Audi till Östersund. Nämligen en rullskidtävling där idag, blött före på en ny bana med tilldelade rullskidor som man aldrig åkt på förut var lite osäkert till en början i loppet men funkade bra mot slutet. Vann loppet över 9.3 km med drygt 45 sekunder. Öppnade lite optimistiskt första varvet, de fick ja betala bra för uppför långbacken de följande varven. Kände även av ryggen vilket var bra länge sen, men ja vann iaf, de var kul och skönt! Och väldigt bra träning!

Imorn blir det dubbelpass här i Ösd, emellan passen blir de till att kolla på skidskyttekompisarna och deras tävlingar.

Anton

fredag 14 augusti 2009

Helt slut..

Den senaste perioden har definitivt satt sina spår i min kropp, har varit trött och seg på alla pass utom ett här i veckan, ÖK intervallerna igår gick helt OK. Men idag körde ja lugnt skate, och de gick tungt redan från början, tog mig knappt uppför backarna. Klockan stannade på 2.00h, och ja var helt utmattad, sjukt konstigt efter ett så lätt A1 pass. Därför blir det dubbelvila i helgen, sen får träningen på måndag bestämma hur veckan som kommer blir, de är planerat hårdvecka, men kroppen bestämmer i de här läget känner jag.

Mvh Anton

onsdag 12 augusti 2009

Alnön och jobb

Styrde igår hem morsans Golf hem till Alnön igen, har haft grymma veckor i fjällen men de var ändå skönt att komma hem igen efter att ha bott i resväska i närmare fyra veckor. Att sova i sin egen säng är grymt underskattat!

Har idag fått jobbat åt min gamla tränare, han ska starta en ny skola. Åkte dit och skruvade ihop stolar i 7-8timmar, gissa om ja kunde ritningen på den stolen efteråt? Imorn blir det också jobb, hälften av stolarna är nämligen kvar.
Har tagit en vila idag, de här kommer bli en lugnare vecka innan de blir en lite hårdare vecka innan skolstarten.

Dagarna flyger förbi och om en vecka bara så far jag åter upp till Sollefteå för att påbörja sista året på skidgymnasiet, känns bra konstigt...

Skidhälsningar Anton

fredag 7 augusti 2009

Elitlägret i Bruks över.

Blev en fin vecka med blandad väderlek och träning, vi har hunnit med långpass på 4 timmar över fjället, löptest upp Kariknallen, spänst och styrketräning, teknikträning osv osv. Varit ganska seg i benen efter Fjäll-OL, men ingen fara på taket. Men gäller nu att vara försiktig och vila tillräckligt.

Till veckan blir ja med som ledare på sommarskidskolan i Åsarna, är just nu hemma hos Svelanders i Klövsjö.

Mvh Anton

onsdag 5 augusti 2009

Fjällorienteringen och lite annat.

Tjo !

Några dagar har gått sedan målgången i fjällorienteringen, en 3-dagars etapptävling. Jag sprang i patrull med Emil Linell och dessvärre tabbade vi oss första dagen och bommade totalt en timma i tid. Men etapp två vann vi faktiskt och etapp 3 höll på att gå riktigt bra innan vi återigen bomma en cirkus 10 minuter. Man är ingen orienterare kan vi konstatera efter den här helgen ! Blev iaf en fjärdeplats tillslut och nästan 11 timmars hård bra löpning på fjället, härlig träning!

Men det sätter sina spår i benen, är nu halvvägs in i Elitlägret som började i måndags, körde två lättare pass i måndags, och ett löptest+distanspass igår. Idag har vi kört en riktig långtur på 4 timmar över fjället, de börjar kännas rätt bra i benen nu kan ja lova. Runt 17 timmar löpning i fjällterräng den senaste veckan..

Skidhälsningar Anton